In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Brandweer rukt uit naar schoorsteenbrand Mildam
Gepubliceerd op 17 februari, 2013

MILDAM: Zondagavond even na kwart over acht kwam er voor brandweerkorps Nieuwehorne een melding van een schoorsteenbrand. Brandweer Nieuwehorne en de hoogwerker van Heerenveen kwamen naar De Karn in Mildam.

Bij aankomst van de bluswagen kan de bewoner aan de brandweer vertellen dat er vlammen rondom de schoorsteenkap zichtbaar waren. De hoogwerker wordt in stelling gebracht en de brandweermedewerkers controleren alles in de woning. Met behulp van de hoogwerker wordt er vanaf bovenaf in het schoorsteenkanaal gekeken. Al gauw blijkt dat er bovenin de schoorsteen iets heeft gebrand. Nadat dat is verwijderd is de zaak onder controle.

Foto Hielke Weening

 
Middelbrand in bedrijf aan de Tjongervallei
Gepubliceerd op 22 december, 2012

OUDEHORNE: Zaterdagavond even voor negen uur werden de blusploegen van Nieuwehorne en Oldeberkoop opgeroepen voor een bedrijfsbrand aan de Tjongervallei te Oudehorne.

Als de eerste brandweerwagens ter plaatse komen slaan de vlammen al uit het dak. Er wordt direct begonnen met de bluswerkzaamheden. Omdat naast de brandende schuur bedrijfsgebouwen staan met pinken probeert de brandweer overslag te voorkomen.

Later worden ook nog de waterbakken van Noordwolde en Heerenveen opgeroepen. Omdat het bedrijf in een buitengebied ligt moest er meer moeite worden gedaan om aan voldoende  bluswater te komen. De politie had de Tjongervallei afgesloten, het verkeer moest een andere route nemen.

Foto Hielke Weening

 
    
Brandweer Heerenveen roept de hulp van brandweer Nieuwehorne in om met de veetakel te komen. Brandweer Nieuwehorne komt dan ook spoedig naar Heerenveen toe. Met behulp van de veetakel wordt geprobeerd het paard op te tillen en in de benen te krijgen. En dat lukt.
   
 
Ongevallen
Branden
Overige uitrukken