In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Brandweer Nieuwehorne weer actief bij brandweer wedstrijden in Ureterp

De brandweer krijgt een melding van een brand aan de Weibuorren in Ureterp. Een tankende automobilist zag vanaf het tankstation naast het pand rook uit het dak komen aan waarschuwde de hulpdiensten. De melder geeft aan de alarmcentrale door dat er in het betreffende pand een feest aan de gang is.

Als de brandweer bij het pand arriveert word de bevelvoerder aangesproken door de melder. Helaas komt deze niet uit de buurt en weet dus niets van het pand. De brandweer constateerd tijdens hun verkenning dat er rook uit het dak opstijgt. Tevens blijkt dat het om een clubhuis gaat van een motorclub. In het pand is een ruig feestje aan de gang.

De brandweer kan alleen via de achetrkant van het pand binnentreden. De feestvierende motorrijders geven aan dat er geen brand is en doen alsof hun neus bloed. De politie moet er aan te pas komen om de feestende meute naar buiten te halen. Na enkele minuten komt er een groepje motorrijders het terrein opgereden. Het bleken gasten te zijn van het feest. Het lukte enkele korpsen om ze tegen te houden.

Als de brandweer naar binnen gaat ontdekken ze een brand in een hennepkwekerij. Ook treffen ze hier een slachtoffer aan. Het slachtoffer werd overgedragen aan de ambulance. Ook kreeg de brandweer nadere informatie van het slachtoffer. Er blijkt een doorslag van het vuur te zijn naar de zolder. Ook is er een kleine doorslag naar een andere ruimte in het pand.

Als de brandweer verder verkend in het pand vinden ze nog twee slachtoffers die liggen te slapen. Ook deze slachtoffers worden aan de ambulance overgedragen. Hierna kan er ingepakt worden en zit de wedstrijd erop.

bron: Flitsnieuws

Uitslag:

1 – Brandweer Wommels – 1398 punten.

2 – Brandweer Heerenveen – 1345 punten.

3 – Brandweer Veendam – 1238 punten.

4 – Brandweer Assen 2 – 1238 punten.

5 – Brandweer Westereen – 1226 punten.

6 – Brandweer Surhuisterveen – 1211 punten.

7 – Brandweer Jubbega – 1210 punten.

8 – Brandweer Zuidlaren – 1205 punten.

9 – Brandweer Philips Drachten – 1160 punten.

10 – Brandweer Nieuwehorne – 1103 punten.

11 – Brandweer Burgum – 1113 punten.

Laatst aangepast (vrijdag, 11 mei 2012 21:24)

 
De wedstrijd ploeg van brandweer Nieuwehorne volop aan het oefenen.
Gepubliceerd op 21 april, 2012

NIEUWEHORNE: Zoals elk jaar doet ook de brandweer van Nieuwehorne mee met de TAS-HD wedstrijden, de wedstrijden zullen deze keer in Ureterp zich af gaan spelen. De opzet is om in een korte tijd op een zo goed mogelijke wijze brandmeester te worden.

Tevens zullen in de wedstrijd opzet slachtoffers gered moeten worden. Het belooft weer een spanende strijd te worden tussen de blusploegen. Op 28 april zijn de wedstrijden in Ureterp er strijden 8 brandweer korpsen mee om de hoogste eer.