In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

BRANDWEER NIEUWEHORNE MOET ZICHZELF "REDDEN"

Oranjewoud: Maandagmiddag kwam er bij de brandweer Nieuwehorne een melding binnen van een buitenbrand in Oranjewoud.

De brandweerlieden  rukten vol goede moed naar de opgegeven locatie aan de Bienema Oostingweg. Daar aangekomen bleek er in het bos een boom in brand te staan. 

Drie brandweerlieden togen te voet richting boom en de en brandweerauto zou hen volgen. Maar al snel bleek dat de brandweerauto de brand niet kon bereiken. De brandweerauto raakte achteruit rijdend vast op het drassige pad en groef zich in, in de modder. Nu moest de brandweer zichzelf een keer "redden".

Gelukkig zijn mensen van de brandweer en zeker die van het korps Nieuwehorne niet voor één gat te vangen. Een brandweerman kwam namelijk met zijn privé bestelauto naar Oranjewoud gekomen om de collegas te helpen. 

Snel werd het nodige blusmateriaal overgeladen naar de bestelauto en gingen een aantal brandweerlieden richting brandende boom. 

De overige bemanningsleden van de auto gingen aan de slag om het voertuig uit de modder te krijgen. Dat ging niet zomaar, want zo'n brandweerauto met alles er op en er aan weegt toch snel een paar ton. Na een paar pogingen werd besloten het water uit de tank te laten lopen en zijn er wat graafwerk verricht. De wielen werden vervolgens ondersteund door een aantal balken waardoor het voertuig weer grip kreeg.

Intussen was de boom ook geblust en konden de brandweerlieden weer terug naar de kazerne.

Foto's: Sjoerd Hofstra Click to enlarge image 3.jpg

 
Ongevallen