In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Brandulance: pilot voor brandweer Nieuwehorne
Gepubliceerd op 1 januari, 2014

OUDE-NIEUWEHORNE: De blusgroep van Oude- en Nieuwehorne laten u weten dat per 1 januari 2014, bij de start van de nieuwe veiligheidsregio de eerste brandweer auto in gebruik is genomen welke uitgerust is met ambulance taken, de Brandulance .

Ruim twee jaar geleden kwamen er signalen naar buiten dat men de post in Nieuwehorne wilde sluiten. De bewoners hebben toen samen met de brandweer fel actie gevoerd om de post te behouden. Na nader onderzoek is gebleken dat bij sluiting de aanrijtijd boven de wettelijke norm van 8 minuten komt. Ook de ambulance heeft moeite om binnen 15 minuten na een melding ter plaatse te zijn en onlangs is bekend geworden dat de veiligheidsregio naarstig op zoek is naar een geschikte locatie in Oudehorne.

Aangezien dit voorlopig nog wel enige tijd zal duren voor dit gerealiseerd is, heeft de blusgroep zelf besloten om meer ambulance taken in het verzorgingsgebied van Oude – en Nieuwehorne te gaan uitvoeren.

Het inzetten van de Brandulance in Oude – en Nieuwehorne betreft een pilot voor het jaar 2014. De blusgroep sluit niet uit dat wanneer de pilot aan de verwachtingen voldoet, er meer tankautospuiten omgebouwd gaan worden.

De spuitgasten van Oude – en Nieuwehorne hebben het afgelopen half jaar een aangepast oefenprogramma gedraaid met het accent op de module levensreddende handelingen.

De inwoners zijn blij met de pilot in Oude – en Nieuwehorne. Met de Brandulance slaat deze regio nu twee vliegen in een klap. Waarschijnlijk is daarmee de veiligheid in het verzorgingsgebied ook voor de toekomst meer dan gewaarborgd. De inwoners van Oude – en Nieuwehorne kunnen weer rustig slapen.

De woordvoerder van de blusgroep laat weten dat de manschappen in Oude- en Nieuwehorne er alles aan doen om de post Oude- en Nieuwehorne open te laten. Wij zijn ten allen tijde bereid om extra taken op ons te nemen en bij deze wenst de blusgroep iedereen een veilig en gezond 2014 toe !!!

Artikel delen via:Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Plaats dit bericht op Twitter Geef dit als tip aan je Hyves-vrienden Voeg toe aan je Facebook-profiel Deel met je LinkedIn-contacten
 
Ongevallen
Branden
Overige uitrukken