In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Trampoline vloog over woning tijdens noodweer in Mildam
Gepubliceerd op 5 augustus, 2013

MILDAM: De brandweer van Mildam moest maandagavond vele malen in actie komen voor stormschade. De eerste melding kwam binnen even voor tien uur. De brandweer werd verzocht om te gaan naar de Schoterlandseweg om dat daar een boom over de weg lag. Al snel werd duidelijk dat er iets meer dan een boom was omgewaaid.

“Het gebeurde allemaal binnen tien minuten”:  verteld een Mildammer. Bomen werden uit de grond gerukt, vielen op woningen en op voertuigen. Zelfs paaltjes van gasleidingen lagen om! Bij een woning aan de Schoterlandseweg was een trampoline van de achtertuin over de woning in de voortuin terecht gekomen.

De eigenaar van een manege kon zijn erf niet meer op of af. Twee grote bomen lagen over het pad. De brandweer van Nieuwehorne had het er druk mee. Er werden twee bulldozers ingezet om de bomen aan de kant te duwen of te verplaatsen. In en rondom Mildam lagen allemaal afgewaaide takken langs de weg of bij de bewoners op het erf.

Dakplaten waren verschoven of weggewaaid en een tuintrap werd achter in het weiland weer terug gevonden. Halverwege de avond kreeg brandweer Nieuwehorne een melding van een gaslekkage.

Foto Hielke Weening

 
Ongevallen